Nieuws

Ben je benieuwd naar de resultaten van de EVC-projecten die sinds 2014 liepen bij ESF Vlaanderen? Heb je vragen omtrent de nieuwe EVC-oproep of de ervaringsbewijzen?

Op 10 december organiseert ESF Vlaanderen naar aanleiding van het einde van de EVC-projecten een slotconferentie. Je krijgt een korte reflectie op de afgelopen oproep. Ook de nieuwe oproep EVC (de oude oproep ervaringsbewijzen) zal worden toegelicht.

Je krijgt ook de kans om in de vorm van speeddatingssessies een aantal projecten te leren kennen. In verschillende rondes zullen de promotoren hun project voorstellen. Inschrijven kan nog tot 8 december via http://esf-agentschap.be/nl/evenementen/slotevent-evc

 

Goed nieuws voor mensen die toe zijn aan een carrièreswitch en graag willen instromen in de zorgsector als logistiek assistent, verzorgende of zorgkundige. Met ZOCO is er een nieuwe EVC-procedure in 4 centra voor volwassenenonderwijs. De procedure is klaar voor uitbreiding naar heel Vlaanderen. Zo bleek op de voorstelling aan het grote publiek op de studiedag van 6 oktober in Brussel.

Lees het interview met de drijvende krachten achter ZOCO..

 

Vlaanderen wil vooruit als het aankomt op het waarderen van verworven competenties, los van je diploma. Dat bewijst de Vlaamse regering met de recente goedkeuring van de conceptnota Geïntegreerd beleid voor erkenning van competenties (EVC).

De beleidsdomeinen Onderwijs en Vorming en Werk en Sociale Economie zetten samen in op het maximaal zichtbaar maken, waarderen en benutten van elk talent in Vlaanderen. Er wordt een gemeenschappelijk kader voor EVC vastgelegd en een concreet plan uitgewerkt. Als alles volgens planning verloopt, is er in 2017 een EVC-decreet.

Lees de volledige conceptnota.